Josep Aznar (59) Fotògraf


Adéu al fotògraf de dansa Josep Aznar
Era considerat el primer fotògraf de dansa de Catalunya, documentant des de 1977 la
dansa nacional i internacional

Enginyer de formació, de ben jove es va dedicar a la seva passió: la fotografia. Va començar al 1977 i des de llavors no va parar de testimoniar, a través de la seva càmera, moments històrics de la dansa.
Disposava del més complet arxiu de fotografies de dansa d'aquest període al nostre país. Les seves fotografies van protagonitzar més de 20 exposicions, a centres com la Casa de la Dansa de Logronyo, Centre Cultural Blanquerna de Madrid, Ajuntament de París, Parlament Europeu d'Estrasburg, Teatre Lliure, CCCB, Centre Cultural Caixa Terrassa, Museu de les Arts Escèniques de la Diputació de Barcelona, Palau Robert de Barcelona, Castell de Peralada, Universitat de Múrcia o la Universitat Autònoma de Barcelona.

Va participar en una desena de llibres entre els que destaquen 25 Anys de Dansa. Centre Cultural Caixa Terrassa (2009), L'espai, 10 anys en Dansa (2003), Ballet Contemporani de Barcelona (1997), Dansa/Noves tendències de la coreografia catalana de la Diputació de Barcelona (1994). També va col·laborar en diverses revistes dedicades a l'escena: Dansa 79, Per la Dansa, Susy-Q, Monsalvat, Escena, Opera Actual, Amadeus, Bell Cant Bella Gent, Pour la Danse, Danser..., i va treballar per a innombrables companyies de dansa, entre d'altres: Ballet de Zuric, Última Vez / Wim Vandekeybus, Ballet Nacional d'Espanya, Companyia Antonio Gades, Víctor Ullate Ballet, Metros / Ramon Oller, Pepe Hevia Dansa.
En l'àmbit de l'escena va treballar per al Festival Castell de Peralada (des de 1983), pel Grec Festival de Barcelona (des de 2008), per Temporada de Dansa del Centre Cultural Terrassa (des de 1983), per L'Espai de Dansa i Música de la Generalitat de Catalunya (1992-2005), etc.

Era soci de l'APdC i al 2009 va guanyar el Premi Dansacat en la categoria de
Reconeixement Professional.

La vetlla es farà al Tanatori de les Corts a partir de dijous 11 de maig al matí.
La Cerimònia serà divendres 12 de maig a les 11.30h, i a les 13h es farà la
incineració a Montjuïc.

Altres obituaris