Francesc Luchetti (73) Actor, guionista


Nascut a Barcelona l'any 1944, Lucchtti formava part d'una saga de grans actors catalans, com el seu germà Alfred, que va morir l'any 2011, els seus nebots Tito i Mònica i la seva companya, Lurdes Barba. També era germà del Antoni Lucchetti. Francesc era un actor molt conegut i estimat a casa nostra, sobretot per les seves repetides aparicions a sèries de televisió com Poble Nou, Laberint d'ombres o La Riera, on va interpretar el personatge d'en Mauri.

Es va iniciar en el teatre independent amb grups com La Pipironda, el TEC o el GTI i va intervenir en gran quantitat d'obres com Marat Sade, de P. Weiss, El balcó, de J. Genet, El cafè de la marina, de Josep M . de Sagarra, Maria Rosa, d'Àngel Guimerà, Damunt l'herba i Titànic 92, de Guillem-Jordi Graells, El manuscrit, d'Alí Bei, Ai, carai, de JM Benet i Jornet, Els set contra Tebes / Antígona (2002), dirigit per H.Kurich; Lear, de E.Bond, dirigit per Carme Portaceli i Forasters, escrita i dirigida per Sergi Belbel.

En cinema va participar en les pel·lícules Prim, l'assassinat del carrer del Turc i va debutar com a dramaturg amb l'obra Mal viatge (1989), dirigida per Lourdes Barba.

Altres obituaris