Sam Shepard (73) Actor i dramaturg


El dramaturg i actor Sam Shepard va morir dijous passat a casa seva, a l’estat de Kentucky, als Estats Units, als 73 anys. Segons un comunicat de la família, ha mort degut a complicacions relacionades amb la malaltia de Lou Gehrig (esclerosis lateral amiotrófica) que patia.

Shepard està considerat com un dels millors dramaturgs de la seva generaió. L'any 1979 va obtenir el Premi Pulitzer al millor drama per la peça Buried Child. També va ser nominat a l'Oscar l'any 1993, com a millor actor de repartiment a la pel•lícula Elegidos para la gloria.

Shepard va ser nominat a dos altres premis Pulitzer per les obres True West i Fool for Love i està conseiderat una de les veus més originals de la seva generació. També va obtenir la Medalla d' Or de l'Academia de les Arts i les Lletres l'any 1992. El 1994 va ingressar al prestigiós Hall of Fame. Tot i que era un home més aviat callat, va escriure 44 obres de teatre, a més de nombrosos llibres, contes i memòries. Al cinema, va actuar a unes 40 pel•lícules. La primera, la surrealista Renaldo and Clara, que va dirigir Bob Dylan (1978).

Shepard se’n va deixant tres fills – Jesse, Hannah i Walker- i dues germanes, Sandy and Roxanne Rogers.

Altres obituaris