Pepe Mediavilla (77) Actor de doblatge


vui ha mort l'actor de doblatge Pepe Mediavilla, després de patir durant anys una malaltia cardiaca. Tenia 77 anys.

Mediavilla ha estat una de les grans veus que ha tingut la indústria del doblatge a casa nostra. Ha interpretat personatges tan mítics com Morgan Freeman i tant en català com en castellà. Mediavilla no treballava des de l'any 2016, però era molt seguit a You Tube i a faceboock, on recitava poemes o publicava narracions.

Mediavilla va néixer a Barcelona el 27 d'abril de 1940. Després d'estudiar a l'Institut del Teatre de Barcelona, al costat d'Alberto Trifol, Javier Dotú, Ana María Simón, Claudi García i Enric Arredondo entre d'altres, a mitjans de la dècada de 1960 entra a treballar en l'estudi de doblatge La Veu d'Espanya, on José Luis Sansalvador li va donar el seu primer paper important en el doblatge de Doce del patíbulo (1967), doblegant a Jim Brown. També en aquesta dècada va donar veu al carismàtic personatge Spock de la sèrie Star Trek: la sèrie original.

Després de gairebé 20 anys doblant personatges secundaris, gràcies a les sèries de televisió va poder fer-se amb papers protagonistes, destacant els seus doblatges de sèries com Extraños, Coraje (tots dos en 1985), Boig de rematada (1989) i La passión de Gabriel (1991).

Dos dels seus fills són també actors de doblatge: Núria Mediavilla i José Luis Mediavilla.

Altres obituaris