El Festus-Festival d’Arts al Carrer, el festival de Torelló, ja escalfa motors. Aquest dimarts s’ha presentat la programació de l’edició d’aquest any que, com ja és habitual, aposta decididament per una oferta multidisciplinària, amb propostes singulars i noves òptiques sobre les diferents manifestacions artístiques. El Festus 2015 alçarà el teló la nit del dijous 25 de juny, però tindrà els seus punts de màxima ebullició les tardes i nits de divendres i dissabte, 26 i 27 de juny.

Tal com explicava la regidora de Cultura, Núria Güell, enguany el Festus arriba a la majoria d’edat. Després de 18 edicions, el Festival manté la seva vocació per “propostes contemporànies, no convencionals i que potencien la multidisciplinarietat, prioritzant nous llenguatges, espectacles de nova creació i propostes que canvien la visió artística, tant des del punt de vista dels creadors com també des del públic”. Amb la premissa essencial d’ocupar i transformar l’espai públic.

Per això, els dies del Festus, més de 25 propostes artístiques s’apropiaran dels jardins i les places del centre de Torelló, amb música, teatre, dansa, circ, performances, arts visuals, instal•lacions… En aquest sentit, el tècnic de Cultura de l’Ajuntament, Pep Tines, explicava que el Festus 2015 programa muntatges d’arts plàstiques i visuals perquè aquestes manifestacions artístiques “tenen pocs festivals”. A nivell d’espais, es manté el pati de Can Parrella i creix el programa de la plaça Nova, alhora que es treu l’escenari dels jardins Vicenç Pujol perquè l’espai acollirà diferents instal•lacions.

El Festus obrirà dijous a la nit amb el documental musical This is the unfinished story of The Missing Leech (A film about something called Antifolk), de Vicenç Ferreres, i a continuació el concert de The Missing Leech, àlter ego de Maurici Ribera, cantautor antifolk.

Divendres i dissabte hi haurà el gruix de la programació, de la qual destaquen espectacles dels gèneres més diversos. Així, s’hi pot trobar la dansa-circ de Joan Català; el teatre de la Cia Co.labse; la dansa de Lali Ayguadé o Bandart; les instal•lacions de Playmid o Xevi Bayona; la música de The Seihos o The Saurs; Xavi Lozano amb instruments musicals fets amb qualsevol cosa; el concert d’Astrio; o la projecció del taller de màpping amb scratch a la façana de la Casa de la Vila. I la presència torellonenca amb Pësh, proposta de Santi Carcasona; o el Col•lectiu The Hand, format per Gerard Llimona, Raül Serra, Edgar Rodríguez i Jordi Romero. Tot plegat en espais tan diversos com el pati de Can Parrella, els jardins Vicenç Pujol, la plaça Vella, la plaça Nova, la plaça de la Vila, la plaça Jacint Verdaguer, o la plaça Mossèn Fortià Solà.

A banda de tallers i activitats complementàries, totes aquestes propostes es completen amb l’Off Festus, programació paral•lela a l’oficial a iniciativa d’entitats, comerços, bars o sales de Torelló; o el FesFira, en el marc del qual diversos creadors (pintura, disseny, joieria, fotografia, artesania…) s’instal•laran a la plaça Nova.

Més informació a: http://www.teatrecirvianum.cat/noticies.php?idNot=233

Genèric saT! 18-19

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here