Estrena de 'Fuita i Martiri de Sant Andreu Milà'

El proper 3 de març el teatre Gaudí estrena l’espectacle Fuita i martiri de Sant Andreu Milà, una producció de Teatre de Ponent, amb direcció de Frederic Roda, que es podrà veure a la Sala Petita del Teatre fins al 26 de març. Es tracta d’un text impressionant in ple d’imatges cinematogràfiques del genial escriptor manacorí Miquel Àngel Riera, Premi Nacional de Literatura. L’interpreten Sebastià Adrover Roca i Joan Gomila.

L’obra parla de l’Andreu Milà que, juntament amb dues persones més, ha comès un crim. Tots tres fugen en un cotxe a tota velocitat on duen segrestada la filla de la dona assassinada. A un revolt del camí cauen per un barranc. Al llarg d’un parell de dies resten atrapats i ferits. El qui té més sort és Andreu, que queda amb les cames atrapades pel cotxe, mentre els altres van morint.

Dins aquesta caiguda als inferns, Milà recorda la seva vida; la manca d’estima dels pares; l’aridesa d’aquella geografia mallorquina; recorda com va conèixer els plaers solitaris del seu cos, com va conèixer la seva dona per primera vegada, com va decidir a fer-se frare i entrar al convent i com descobrí la seva veritable sexualitat. I també en una fugida endavant com abandona el convent i s’entrega a la maldat del delicte. I des d’aquest record surt, immensa, la bellesa de la seva ànima fins al punt d’immolar-se, per a no perjudicar els familiars dels altres delinqüents.

Genèric saT! 18-19

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here