‘El dibuix dels temps’ ha arribat al Castell de Montjuïc. Aquesta nova proposta, ideada i creada per Cultura Tangent, l’equip del Festival Píndoles, es podrà veure aquestes festes al Castell de Montjuïc, concretament els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre a les 13:00 i les 16:30 i els dies 4de gener a les 13:00 i les 16:30 i el 5 de gener a la 13:00.

L’espectacle es planteja com una sèrie d’escenes que tindran lloc a diferents espais del
Castell de Montjuïc, seguint l’ordre de la visita guiada que ja es fa actualment. Es tracta d’un espectacle teatral que complementa la visita guiada al Castell i es reparteix per alguns dels seus espais més simbòlics; cadascun vinculat a un esdeveniment històric. Tres històries en tres èpoques aparentment independents entre si però que juntes, acaben desentranyant un misteri, amb una durada total de 25-30 minuts que se sumen a l’hora de la visita guiada i es reparteixen entre la sala de Cisternes, els Calabossos i la Torre de vigilància.

SOBRE L’ESPECTACLE 

Es tracta de crear un espectacle teatral que acompanyi l’explicació guiada durant la visita al Castell de Montjuïc, aturant-nos en alguns dels espais que es visiten durant la jornada. Durant aquestes escenes teatrals, els visitants no només posaran en el context real personatges de diferents èpoques, sinó que a través del temps i els espais s’endinsaran en la història del propi castell i de la ciutat de Barcelona.

Igual que el castell ha vist la ciutat canviar al llarg dels segles, els visitants seran
testimonis dels tresors i fantasmes que amaguen les pedres de la fortificació. No
es tracta, però, d’una recreació de fets històrics, sinó d’una història teatral creada
especialment per l’ocasió amb personatges que també duen la ciutat gravada a la
pell. Un espectacle on els barcelonins s’hi podran reconèixer i els visitants de fora
coneixeran l’avui de la ciutat des d’un entorn únic i inimitable.

SINOPSI 

Una ciutat tancada entre muntanyes i mar que somia en créixer i obrir-se. Uns habitants que són barreja de cultures i segles. Un port d’anada i tornada on s’alça, des de la muntanya que toca al Mediterrani, una fortificació que ha estat vigia d’anades i vingudes, de victòries i derrotes. Uns personatges lligats pel fil de la història que somien canviar les seves vides, obrir-se al món com ho fa la ciutat. Un viatge en el temps i la història tot caminant per les pedres d’aquest gegant de pedra amb la ciutat als nostres peus.

Genèric saT! 18-19

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here