El festival Sismògraf, que se celebra a Olot entre el 29 d’abril al 2 de maig, es consolida en el panorama de la dansa contemporània en aquesta segona edició amb estrenes de creadors locals i amb produccions de gran format com la dels sevillans Imperdibles. La regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Olot, Anna Torrent, i la directora del Teatre Principal, Tena Busquets, van presentar ahir el festival i van destacar que pretén dur la dansa als espais públics urbans i naturals de la ciutat.

El Sismògraf s’inicia el dia 29 coincidint amb el Dia Internacional de la Dansa amb l’estrena de Naufragi, de la companyia Astranya, dels olotins Alícia Expósito i Anscari Isorna, una barreja de dansa, clown i música; i amb les 7 càpsules de moviment, un espectacle de vídeodansa de la també olotina Sílvia Brossa. La producció de més envergadura és La mirada transparente, de Producciones Imperdibles. Aquest grup de Sevilla muntarà un escenari transparent que ocuparà bona part de la plaça Campdenmàs i que tindrà quatre compartiments, i els espectadors hauran de veure l’espectacle estintolats en una gandula sota l’escenari.

L’altra proposta de gran format són els Padox, de la companyia francesa Houdart Heuclin. Es tracta d’una quarantena de personatges amb màscara que el limitaran a passejar per la ciutat, a mirar, a imitar… Són quaranta persones seleccionades a Olot, Osca i Tournefeuille en el marc del projecte Ciutats 3.0 que promouen els respectius ajuntaments.

L’olotina Esther Aumatell torna al festival amb Tràgics anhels. A més, el Sismògraf organitza un taller de dansa en espais naturals amb els berlinesos Sonusdos; la recreació amb dansa contemporània del conte de la Caputxeta de l’aragonès Javier Sangrós a Como decíamos ayer; el viatge en un somni a Le Bain, de la companyia francesa Les Baigneurs; el Cuadra-t, de la companyia basca Natxo Montero Danza, i la presentació de la nova temporada de l’Esbart d’Olot, amb Orígens, i de l’Escola de Dansa de l’Esbart d’Olot, amb Festa a la plaça. El Sismògraf presenta també la primera producció de la beca Residansa a càrrec de la Sociedad Doctor Alonso. S’ha programat, a més, un taller i una exhibició de breakdance i un concert de hip-hop amb Bill Pack i Lexa.

Finalment, hi haurà les Maletes del Dan, Dan, Dansa a les escoles locals i un itinerari pel parc Nou d’Olot amb cinc propostes de dansa.

Genèric saT! 18-19

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here