Els seguidors del musical Les Misérables tindran una doble celebració aquesta tardor, quan la producció en gira de l’espectacle amb rècord de permanència al West End visiti el Barbican Theatre de Londres per celebrar el 25è aniversari del musical.

Mentre que l’actual producció anglesa continua en cartell al Queens Theatre, aquest serà el primer cop que dues produccions del mateix musical es representen simultàniament a la mateixa ciutat.

Seran un total de 22 representacions de Les Misérables entre el 14 de setembre i el 2 d’octubre al Barbican Theatre, lloc on es va estrenar originalment l’espectacle l’any 1985.

La producció en gira, que es va estrenar a Cardiff al desembre del 2009 abans de visitar diverses ciutats del Regne Unit, compta amb una nova direcció i escenografia, però té al repartiment dues persones experimentares en els papers de Jean Valjean i Javert. John Owen Jones (Valjean) ja havia interpretat el paper del convicte reformat tant al Palace Theatre com al Queens, sent aleshores l’actor més jove que mai ha interpretat aquest personatge amb només 26 anys. Earl Carpenter (Javert) que amb Les Misérables va debutar als escenaris del West End al Palace Theatre l’any 1996, va repetir en el paper de l’inspector policial l’any 1998 al Queens.

La versió de Les Misérables a càrrec de Trevor Nunn i John Caird que actualment es representa al Queens Theatre, és la producció més longeva de la història del West End, ocupant el pedestal que fins l’octubre del 2006 només havia aconseguit Cats. La història de lluita i conflictes de la França revolucionària ha estat vista per 56 milions de persones a 42 països en un total de 21 llengües.

Genèric saT! 18-19

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here