Carregant Espectacles

« Tots els Espectacles

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

ASAP ‘Actes de solidaritat amb el patriarcat’

12€
Cartell ASAP

Un retaule incòmode i irònic dels nostres usos i costums

SINOPSI

ASAP (actes de solidaritat amb el patriarcat), és un retaule incòmode i irònic dels nostres usos i costums, una instantània deformada feta de veus impersonals però clarament identificables, un seguit de situacions incòmodes que acaben fent un retrat del nostre pitjor perfil.

Com hem arribat fins aquí? És perquè la rapidesa amb què passa la vida davant els nostres ulls no deixa que ens aturem a reflexionar? És perquè la provisionalitat amb què vivim ens aboca a mirar-nos només al propi melic i a no conrear l’empatia amb l’altre? És perquè a les relacions ens hem acabat acostumant a desconfiar de tot el que no aporta beneficis clars i quantificables? Així, les escenes es van succeint, tenint com a protagonistes l’impudor injustificat, la crueltat gratuïta amb l’altre, la fragilitat del compromís, la prepotència del que està en situació de poder.

La desfilada dels nostres monstres dóna per a molt: Relacions tòxiques amagades rere el camuflatge de l’èxit laboral o social; veus sense identitat que repeteixen lliçons apreses com si els anés la vida, sense importar-los qui tenen el costat; companys de viatge amb l’empatia desentrenada fins a extrems insospitats; veus masculines completament conscients del seu poder ancestral i que fan ús del privilegi sense cap mena de vergonya; veus femenines que, també sense cap vergonya, acaten l’ordre imposat, sense posar en dubte la jerarquia patriarcal; altres veus que malden per escapar-se’n i llancen senyals de socors.

En aquests temps d’alta toxicitat social i afectiva, per què no retratar l’enemic com a antídot? Per què no riure’ns d’ell fent servir el mirall deformador de la caricatura? Per què no posar-nos sobre avís del perill fent servir les armes de l’humor més negre?

FITXA ARTÍSTICA

Dramatúrgia i direcció Marc Rosich Intèrprets Xavier Pàmies, Alba Pujol, Carla Ricart i Joan Sureda Ajudant de direcció Jordi Centelles Disseny d’il·luminació Roger Orra Escenografia Roger Orra Disseny de vestuari Joana Martí Espai sonor Joan Pàmies Fotografia Albert Falcón Archs Disseny gràfic Joan Pàmies Producció i comunicació La Trama Produccions Producció executiva Carla Ricart i Xavier Pàmies

Horaris De dimecres a dissabte a les 20.30h i Diumenges a les 19.00h Duració 70 minuts Gènere teatre de text

Compra d’entrades

ASAP/ Albert Falcón Archs

Genèric saT! 18-19

Detalls

Inici:
Gener 16
Finalització:
Febrer 10
Cost:
12€
Categories d'Esdeveniment:
,
Etiquetes de l'Esdeveniment:
,
Web:
http://teatrium.cat/sala-atrium/ca/2017/07/18/asap-actes-de-solidaritat-amb-el-patriarcat/
Durada:
mintus

Organitzador

Sala Atrium
Telèfon:
93 182 46 06
Correu electrònic:
atrium@atrium.cat
Web:
www.teatrium.cat

Recinte

Sala Atrium