Carregant Espectacles

« Tots els Espectacles

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Woyzeck

Taquilla inversa

Parking Shakespeare torna en temporada d’hivern

SINOPSI

Parking Shakespeare inicia les celebracions dels 10 anys de trajectòria recuperant un dels èxits d’hivern: Woyzeck, la trencadora peça pòstuma de Georg Büchner (1813-1837). Ara el muntatge, s’emmotlla a la Sala d’Exposicions de la Farinera del Clot, mantenint tota la immediatesa de la posada en escena i tota l’essència d’una dramatúrgia que repensa i reordena l’original per apropar-lo a les obsessions que a tots ens assetgen avui.

Woyzeck és el retrat del procés de progressiva deshumanització que pateix el soldat ras que dona el nom a la peça. Les contínues tensions amb el seu entorn familiar i social el porten a un estat de creixent alineació i absència que el conduiran inevitablement a la follia i al crim. En la seva davallada als racons més foscos del seu cervell, hi contribueixen, com a màxims representants d’una societat castradora, el Capità, un superior avesat als tractes abusius; el Doctor, que considera el soldat el conillet d’índies perfecte per a les seves investigacions; i Marie, la seva parella i mare del seu fill de pocs anys, que somia a fugir al més aviat millor d’un home pel qui cada cop sent més por i repulsió, per llançar-se als braços del primer mascle de debò que passa. Però aquests només són els caps visibles d’una maquinària social més complexa, cruel i sanguinària, que en el present muntatge, veiem en acció a través dels ulls impertèrrits del l’innocent fill del protagonista.

La present adaptació de Woyzeck pretén ser un compendi d’alguns dels racons més reveladors de la visió de Büchner. I així, sumant-se a la força de l’original, també hem utilitzat passatges d’altres peces teatrals signades per l’autor, cites de les cartes que va enviar a la seva promesa des de l’exili polític i, fins i tot, algun fragment dels informes mèdics del seu pare (que tot just fa uns anys es van publicar i que compten amb l’esfereïdor cas d’una noia que va intentar suïcidar-se empassant-se agulles de cap). D’aquesta manera el muntatge es converteix en homenatge a una obra que en el seu conjunt és breu, però que amb la seva veu influent prefigura l’autor imponent que hauria pogut arribar a ser de no morir a la prematura edat de vint-i-tres anys.

 

Fitxa artística

  • Versió i direcció / Marc Rosich IntèrpretsDona / Mireia Cirera Marie / Ester Cort Andres / Adrià Díaz El nen / Pep Garcia-Pascual Woyzeck / Carles Gilabert Käthe / Ariadna Matas Doctor / Santi Monreal Capità / Ricard Sadurní Tambor Major / Àlvar Triay
  • Ajudant de direcció / Montse Butjosa Música / Òscar Castellà Vestuari / Marc Rosich Il·luminació / Xavi Gardés Producció i comunicació / Aina Bujosa Fotografia / Isaias Fanlo
  • Agraïments / Cervesa Guineu

 

Genèric saT! 18-19

Detalls

Inici:
Gener 23
Finalització:
Març 7
Cost:
Taquilla inversa
Categoria:
Etiquetes de l'Esdeveniment:
Web:
http://www.parkingshakespeare.com/woyzeck-2/
Durada:
mintus

Organitzador

La Farinera del Clot