L’alcalde de Barcelona, Joan Clos, i el president de la Diputació, Manuel Royes van presidir el 17 d’octubre la constitució del Consell General i la Comissió Executiva del Consorci de la Ciutat del Teatre, un nou organisme que va designar de manera oficial el director de teatre Josep Montanyès com a gerent, tal com s’havia anunciat anteriorment. Montanyès no va voler fer cap declaració sobre els plans de futur i es va limitar a dir que compliria amb els encàrrecs que li fes el Consorci.
La política del nou organisme es concreta en tres punts, segons Ferran Mascarell, regidor de Cultura, i Joan Francesc Marco, ponent de Cultura de la Diputació de Barcelona: el disseny de la proposta de pressupostos de l’any 2001; impulsar mesures de cooperació entre el Mercat de les Flors, l’Institut del Teatre i el Teatre Lliure (és a dir, la Ciutat del Teatre), i la promoció i el desenvolupament de l’aspecte urbà del complex (finalització de les obres, aparcaments, planificació del trasport públic…).
Mascarell va declarar que “estaríem molt contents que la Generalitat i el ministeri de Cultura entressin al Consorci”. Pel que fa al contracte-programa que regirà la inclusió del Lliure dins de la Ciutat del Teatre, el regidor va assegurar que aquest mateix mes es celebrarà una reunió en què espera que el teatre de Gràcia doni resposta a l’esborrany presentat per les institucions. Tot seguit va afegir que “abans del 31 de desembre s’ha de formalitzar la signatura del contracte”.

Genèric saT! 18-19

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here