El pas de Mercat de les Flors de Barcelona a Centre de les Arts de Moviment compatibilitzarà la major part de programacions de teatre, cinema i música que es feien fins ara. A partir d’ara, totes aquestes disciplines hauran de relacionar-se amb la dansa per estar encabides en la programació. El cartell dels pròxims sis mesos (encara de transició) recupera companyies de dansa internacionals, que feia anys que no visitaven Barcelona, a més de convidar directors que marquen tendències de la nova dansa.
Dins del cicle Paral·lels, Casadesús manté la programació musical d’Arco y Flecha, que s’especialitzarà en free jazz amb improvisacions de ballarins; la de Pocket club com a trobada social amb música de grups novells els divendres quan hi hagi programació, i el cicle de cinema de l’ESCAC, que es dedicarà als directors de cinema que filmen coreografies i els coreògrafs que roden pel·lícules.
Gràcies al projecte del nou director Francesc Casadesús, l’Ajuntament ha aconseguit el suport del Departament i el Ministeri de Cultura per construir un centre de referència de la dansa contemporània a escala internacional. Tot i que encara no s’ha signat el conveni, que validarà un pressupost dividit a parts iguals entre les tres institucions, ja hi ha acordat que, per al 2007, el pressupost pujarà als quatre milions (el 2005 va ser de menys de dos i mig). Saburo Teshigawara, que no actuava a Barcelona des del 1995, estrena Karas; Batsheva Dance tanca el parèntesi del Grec del 1994 amb Three, una peça de gran format; Josef Nadj presentarà una coreografia de fa 15 anys i Ramon Oller estrena Bendita.

Genèric saT! 18-19

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here