La companyia Le Pulpe teatre  estrena a la sala Atrium el seu darrer espectacle, Una dona en el mirall, una creació que combina el realisme del present amb el món oníric del record. La companyia La Pulpe Teatre posa en escena un muntatge que permet reflexionar sobre el paper de la dona a la societat actual  i la de la generació de la postguerra (2a Guerra Mundial). La sala Atrium aposta per la mirada femenina en aquest primer trimestre de programació.

L’objectiu d’aquest muntatge, en paraules d’Anna Massó, una de les actrius, és posar en qüestió el paper de la dona actualment, i comprovar fins a quin punt són tan diferents les dones avui que les de la meitat del segle XX. “Potser s’ha maquillat el fons, però continua sent el mateix”, assenyala Massó quan es refereix al ‘jo femení’ actual respecte al de les generacions anteriors.  Una dona en el mirall és “un homenatge a les dones que ens van precedir, a les àvies que van deixar petjada en les nostres vides, que ens van deixar en herència amor, dolor, riure, plor i que, malgrat haver viscut en una època encara més dura per a les dones que la nostra, ens van fer entendre que ‘la vida és el que fas amb ella’”.

Denise Duncan, dramaturga i directora, ha posat en ordre i sobre escena els textos i idees que han tingut les dues actrius, la mateixa Massó i Anna Farriol, durant el procés de creació. Finalment, hi ha quatre dones protagonistes: dues nétes i dues àvies,  quatre dones que no acaben de trobar el seu lloc a la societat, però tampoc el troben en si mateixes: les àvies per la pressió de l’ull extern, les nétes per l’autocensura. Ho explica la directora: “És un espectacle de matisos que ens va traslladant del present al passat: una noia va a buscar una altra a un concert. Les seves àvies es van conèixer als anys 40. I aquella trobada va canviar les seves vides”. La descoberta de les àvies en comú també canviarà la vida de les dues joves.

Els  quatre personatges creuen les seves personalitats, mostren caràcters oposats i es van descobrint i reconeixent emmirallant-se unes en les altres. Les actrius interpreten així personatges diametralment oposats que es fan evidents amb petits canvis: un jersei, el cabell recollit. Les escenes s’intercalen amb cançons  de diferents gèneres interpretades en directe per Anna Farriol. Sonaran peces de jazz, folk o chanson. Una dona en el mirall es podrà veure a la sala Atrium fins al 18 de novembre.

 

Genèric saT! 18-19

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here