L’any 1997, al Teatre Romea vam poder veure ‘Paraules encadenades’, de Jordi Galceran (Barcelona, 1964), amb Emma Vilarasau i Jordi Boixaderas. Qui vulgui repetir l’experiència, pot agafar el pont aeri i plantar-se a Madrid per a gaudir de la versió en castellà. Abans, però, ha de tenir en comte que la parella protagonista està conformada per Carlos Sobera, el famós presentador del concurs de Tele5 ‘50×15’ i Àngels Gonyalons, que abandona el seu habitual registre centrat gairebé exclusivament en el gènere musical.
L’obra de Galceran recrea un espai claustrofòbic i inhòspit, escenari d’un cruel joc de malentesos i, és clar, de paraules encadenades que de seguida ens fa posar en dubte el plantejament inicial de la trama: un home desequilibrat ha segrestat la que pot ser la seva víctima número 19 en una macabra llista d’assassinats en sèrie. Tot un thriller psicològic dirigit de nou per Tamzin Townsend.
Carlos Sobera va explicar en roda de premsa com porta el canvi de registre de presentador a psicòpata: “als concursants també els espanto una mica, tot i que no els faig el mateix que a l’Àngels a l’escenari”. L’actriu, per la seva banda, va celebrar la seva participació en un espectacle sense música i ball. L’obra s’estrena avui al Teatro Infanta Isabel.

Genèric saT! 18-19

Deixa una resposta

Please enter your comment!
Please enter your name here